Okrskové kolo ve florbale – chlapci

Dne 5. a 6. listopadu proběhlo v Dobříši okrskové kolo turnaje ve florbale o postup do okresního kola.
V úterý změřili síly žáci osmých a devátých tříd. Z celkového počtu přihlášených škol dorazilo ale jen
osm přihlášených: 1. ZŠ Dobříš, 2. ZŠ Dobříš, Gymnázium Dobříš, Gymnázium Sedlčany, ZŠ Sedlčany,
ZŠ Jince, ZŠ Nový Knín a ZŠ Nečín. Týmy těchto škol se utkaly ve dvou skupinách o dvojici postupujících. 

Tým 1. ZŠ Dobříš ve složení: Vojtěch Dragoun, Michal Jindrák, Martin Řípa, Adam Petrlík, Tomáš Foldyna, Jan Dráb, Lukáš Kubík, Vojtěch Pavlis a Tomáš Blažek bohužel skončil společně s týmem ze ZŠ Sedlčany na nepostupovém třetím místě. Vítězství a tím i postup do okresního kola si odvezly týmy 2. ZŠ Dobříš a Gymnázium Sedlčany, které obsadily první místo ve svých skupinách.

Umístění ve skupině A
1.     místo –  2. ZŠ Dobříš
2.     místo –  ZŠ Nový Knín
3.-4.  místo  –  1. ZŠ Dobříš
3.-4.  místo  –  ZŠ Sedlčany

Druhý den florbalového turnaje se utkaly družstva ze šestých a sedmých tříd žáků ze škol: 1. ZŠ Dobříš, 2. ZŠ Dobříš, Gymnázium Dobříš, Gymnázium Sedlčany, ZŠ Jince, ZŠ Nový Knín, ZŠ Kamýk a ZŠ Nečín. Mírně byl upraven herní systém, nepostupoval pouze první tým ze skupiny ale hned dva nejlepší, kteří si pak mezi sebou napříč skupinami ještě zahrály finálový zápas o postup do okresního kola.

Družstvo 1. ZŠ Dobříš hrál ve  složení: Ondra Fabián, Petr Novobílský, Jiří Hadamovský, Jakub Brajer, Tomáš Bureš, David Schamberger, Adam Tůma, Marek Hrbek a Dominik Moravec.
Přes vynikající výkony  a vyrovnanou hru všech hráčů se 1. ZŠ nepodařilo ze skupiny postoupit, o čemž rozhodl až rozdíl skóre mezi týmy z Nového Knína a Kamýku. Žáci 1. ZŠ Dobříš tedy skončili na třetím místě. Ve druhé skupině byly zápasy také velmi vyrovnané a také zde rozhodoval rozdíl skóre.  ZŠ Nový Knín pak ve finálovém zápase zdolal Nečín a zajistil si tak postup do krajského kola. O druhém postupujícím se rozhodlo v zápase mezi družstvem ZŠ Kamýk a 2. ZŠ Dobříš.
Vítězství nakonec po velmi těsném výsledku vybojovalo družstvo ZŠ Kamýk.
Děkujeme všem soutěžícím za účast, jejich skvělé výkony a blahopřejeme postupujícím do okresního kola.

Umístění ve skupině B
1. místo –  ZŠ Nový Knín
2. místo –  ZŠ Kamýk
3. místo  – 1. ZŠ Dobříš
4. místo  – ZŠ Jince

Fotografie z obou turnajů naleznete zde.