Žáci 4.A na vyhlášení soutěže ,,Hasiči nám pomáhají“

Dne 8. června proběhlo vyhlášení literárně výtvarné soutěže s názvem Hasiči nám pomáhají, které se účastnili i žáci naší školy. V několika věkových kategoriích měli za úkol libovolnou výtvarnou technikou ztvárnit práci hasičů nebo ji vystihnout vlastní básničkou. Všechny obrázky a básničky pak hodnotila odborná porota. Jako nejpovedenější vyhodnotila porota básničku žáků 4.A – Štěpána Böhma, Tomáše Jarého, Nikoly Dlouhé a Dominika Horkého.
Všichni výherci byli slavnostně oceněni přímo v hasičské zbrojnici v Příbrami, kde dostali diplomy a drobné ceny. Největší zážitek měly děti z prohlídky hasičské zbrojnice včetně jejího vybavení. Žáci si mohli vyzkoušet výstroj hasičů, sklouznout se po hasičské tyči nebo se podívat na hasičská auta. Také nahlédli do tréninkového centra a na vlastní kůži si vyzkoušeli těžkou práci hasičů např. lezení po žebříku, běh nebo speciální překážkovou dráhu.
Z umístění, cen a hlavně z prohlídky hasičské zbrojnice měli všichni žáci velkou radost a velmi si to užili. Všem účastníkům soutěže děkujeme za jejich práci, výhercům pak ještě jednou gratulujeme a již se těšíme na další ročník této soutěže.
Fotografie naleznete zde a vítěznou báseň zde:

Já mám tátu hasiče

Já mám tátu hasiče,
ten se plazí po břiše.
Zachraňuje lidičky,
pak si točí hadičky.

V hasičárně dlouhá tyč,
skočí na ni a je pryč!
Máme je moc rádi,
jsou to dobří kamarádi.

Mgr. Daniel Drmla