Divadélko pro školy

V úterý 18. února k nám přijeli dva herci z Divadélka pro školy. Prvňáčkům zahráli představení s názvem Pohádka ze starého mlýna aneb Nebojte se hastrmanů, což bylo loutkoherecké představení na motivy klasických pohádek o vodnících. Herci dokázali děti vtáhnout do děje a zábavnou formou je poučili o tom, jak se chovat ke svým kamarádům. Pro osmáky a deváťáky bylo určeno představení Jak jste to myslel, pane Shakespeare? aneb Život a dílo největšího dramatika.

Představení shrnuli žáci 8.B:
V divadle hráli dva muži, oba vždy předem vysvětlili a následovně skvěle předvedli ukázky z her Richard III., Marná lásky snaha a Romeo a Julie. Všem se to moc líbilo, představení bylo velice vtipné. Herci nám ukázali, že i Shakespeara lze uvést zábavnou formou.

Recenze žáků 9.B:
Hráli to hezky, vtipně, bylo jim hezky rozumět. Kdyby byla možnost je pozvat znovu a vidět něco dalšího, tak bych na to ráda šla znovu.

Bylo dobré, že zapojili spolužáky do příběhu.

Bylo to vtipné a dobře vymyšlené. Moc jsem oceňovala vynikající improvizaci a skvělé herecké výkony obou dvou herců. Určitě se u toho člověk nenudil. Snažili se vžít do našeho věku a myslet jako my, vytvářeli vtipy nebo hlášky na naší úrovni, kterým rozumíme.

Bavili jsme se u toho a podle mě je to skvělý způsob, jak podat něco z historie zábavně.

Fotografie z obou představení naleznete zde.
M. Čermáková