EKOPOBYT 2016

Je tu září a osmé ročníky vyrazily na každoroční Ekopobyt. Letos podruhé v Lučkovicích. Původně plánovaný 10-ti kilometrový výlet z Blatné do Lučkovic jsme museli zrušit kvůli nepřízni počasí, takže jsme se na místě rovnou vrhli na eko aktivity. Na začátku ekohrátek jsme byli rozděleni do skupin, ve kterých jsme po zbytek pobytu soutěžili. Byli jsme Tučňáci, Tuleni, Klokani, Sloni, Tygři a Delfíni.
V týmech jsme soutěžili v pexetriu, hře Zelená hranice, matematicko-přírodovědných kvízech, přesmyčkách, hře na Netopýry, na Náhodu, hře Doba kamenná, hře Víte, že, a mnoha dalších. Také jsme si připravili krátké divadelní představení, ve kterém jsme názorně ukázali, jak funguje potravní řetězec, dozvěděli jsme se, čím se proslavilo několik českých i světových vědců a hlavní program jsme zakončili večerní hrou na Světlušky. Při tom všem jsme si vedli Ekodeníčky, ve kterých jsme zaznamenávali své postřehy a názory na jednotlivé aktivity. Na závěr nám představení předvedli také deváťáci, kteří po celý týden pomáhali učitelům s přípravou a průběhem her. Přestože začátek týdne byl deštivý, od úterý do pátku nám počasí přálo a my strávili týden na čerstvém vzduchu.
Fotografie naleznete zde a videa: Deváťáci pracujíRakevNetopýři-samiceNetopýři-samciDeváťáci se představujíDeváťáci Vote TrumpHra na náhodu.