Projekt EYTO – Zdravý životní styl dětí a mládeže

My žáci devátých ročníků, Lojínová Lucie z 9. C a Šebesta Adam z 9. A, jsme zapojeni do mezinárodního projektu EYTO – ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL. Do tohoto projektu jsme se zapojili kvůli tomu, že oba dva máme nějaké zkušenosti se zdravým životním stylem a rádi bychom se něco nového přiučili do budoucna.
Projekt EYTO je nezisková organizace. Jsou v ní zastoupeny 4 státy z EU – Portugalsko, Španělsko, Anglie a  Česká republika. Od 24. do 27. října 2014 jsme byli na kampani v Londýně. Seznámili jsme se s ostatními státy a říkali jsme si, co jsme dokázali od začátku projektu a jak jsme se snažili změnit zdravý životní styl v našem státě. Celá kampaň proběhla bez problémů a z Londýna jsme si přivezli spoustu zkušeností.
5. 12. 2014 jsme se zúčastnili Vánočního cinkání na naší škole. Prodávali jsme zdravé vánoční cukroví, které jsme sami upekli. Tato akce pro nás byla velmi úspěšná, za což chceme poděkovat naší škole.
Po proškolení nutričními speciality na téma zdravého životního stylu a studentkami z Karlovy Univerzity na téma sociálních médií jsme začali přednášet v různých školách v České Republice. Dělali jsme přednášky v Litni, Praze 5 a v Dolních Počernicích pro děti z 5. – 9. ročníku. Všem učitelům a snad i většině žáků se naše přednášky moc líbily.
V dubnu jsme byli na kampani ve Španělsku v Barceloně. Opět jsme se tam všichni sešli jako v Londýně. Prezentovali jsme tam naše pokroky, přivezli pár nových nápadů  a hlavně jsme se více seznámili s kamarády z různých států.
28.  a 29. května 2015 jsme uskutečnili přednášky na naší škole pro žáky 5. – 6. ročníku, všem se to moc líbilo.
Ještě bychom vám chtěli sdělit, že projekt EYTO se blíží ke konci a potěšilo by nás, kdyby se podařilo naši práci prodloužit. Moc nás projekt baví a dáváme do něho všechen volný čas.

Fotografie z prezentace projektu v naší škole naleznete zde.
L. Lojínová, A. Šebesta

http://facebook.com/EYTOcz